Sosyal Medya

Güncel

KurtulmuÅŸ: RusyaÂ’yla yumuÅŸama var

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İsrail'in yanı sıra Rusya’yla ilişkilerde de yumuşama gördüklerini söyledi. "Türk işçilerin çalışması için yeniden izin çıktı" dedi.



Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuÅŸ, Türkiye’nin Ä°srail’le iliÅŸkilerinin normalleÅŸtirilmesi konusundaki anlaÅŸma hakkında konuÅŸtu. “26 Haziran’da belli bir noktaya gelinmiÅŸtir. Her iki baÅŸbakanın eÅŸ zamanlı yapacağı açıklamayla duyurulacaktır” diyen KurtulmuÅŸ, Rusya’yla iliÅŸkilerde de yumuÅŸama gördüklerini söyledi:

“Özellikle CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakanımızın mektuplarının ardından Rusya’yla iliÅŸkilerimizde de yumuÅŸama yönünde trendi görüyoruz. Türk işçilerin çalışması için yeniden izin çıktı.”

'AB Türkiye’ye karşı çok daha duyarlı davranmalı'

KurtulmuÅŸ, Büyük Britanya’nın AB’den çıkış kararını deÄŸerlendirdi:

“Ortak bir ordusu olmazsa, AB’nin dağılma sürecine gireceÄŸi uyarısını çok önceden yapmıştık. Özellikle Ukrayna krizinde AB’nin herhangi bir çözüm üretememesi, BirliÄŸin sorun çözme yeteneÄŸinin olmadığı konusunda önemli bir göstergeydi.

Son geliÅŸme karşısında AB Türkiye’ye karşı çok daha duyarlı davranmalı. Türkiye’nin vize serbestisi ve geri kabul anlaÅŸmasının önemini çok daha iyi anlamalı. Vize serbestisi konusundaki beklentimiz son derece açık ve anlaşılır. Yükümlülüklerimize riayet ettiÄŸimizin bir kere daha altını çizmek istiyorum.

'Gümrük Birliği yeniden değerlendirilecek'

Gümrük BirliÄŸi’ne girmesiyle Türkiye’nin maddi anlamda önemli kayıpları oldu. Türkiye’nin Gümrük BirliÄŸi’ni yeniden gündeme getirmesi zaruridir.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.